Промени цвета:
Размер на шрифта: 

Помощ 

КАК ДА СИ ИЗТЕГЛИМ КНИГА 

След успешната си регистрация, Вие можете да изберете желаното от Вас заглавия и да го свалите на компютъра си като се ръководите от следните съображения: 

А. ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КАТАЛОГ 

От каталога може да изберете желаното заглавие като активирате съответния линк. Отваря се екран с детайлна информация за избраната книга. На този екран имате бутон за обратно връщане в каталога, ако не желаете избраната книга или  да я подготвите за изтегляне чрез натисканена бутона „Добави в моите книги“.Отваря се нов прозорец, в който има линк за сваляне на архивен файл с избраното от вас заглавие. Активирайте го и книгата е ваша! 

Може да се върнете обратно в каталога за нов избор и не забрамяйте! В десет дневен период може за свалите до пет загламия 

ВАЖНО! Ако по време на сесията се случи прекъсване и свалянето завърши неуспешно – опитайте отново след десет минути. 

Б.  ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТЪРСАЧКА 

Друг начин за избор на желано от вас заглавие е чрез използването на намиращата се в прозореца на каталога машина за търсене. С нейна помощ може да направите избор по най-различни признаци – по заглавие, по автор, по раздел и т.н. Достатъчно е да въведете един или няколко начални знака, за да получите желаната информация и да следвате описаните по-горе процедури. 

В. ЛЕНТА С МЕНЮТА

  1. Каталог – съдържа пълната информация за наличните заглави в базата. Заглавията с ивекс, цапочващ с буквата N са новозаписати, тези с V – са възстановени от златния фонд, а тези с начална буква S обозначават говорещите списания.

  2. В рубриката „Нови заглавия“ може да видите заглавията, записани през последния месец и да изберете харесваните от Вас, като се съобразите с ограничителните условия.

  3. В“Моите книги“ може да направите справка за прочетените от Вас заглавия.

  4. В „Контакт“ имате възможност да изпратите имейл с Вашето мнение или проблеми, които сте срещнали при използването на он-лайн фонотеката.

  5. В „Профил“ може да направите промени в данните на вашия профил.